The Ravens - Viking reenactors

Drakkar1200 jaar geleden was een reizende groep Vikingen meestal een samenstelling van families en dorpsgenoten die op reis gingen met een gemeenschappelijk doel. Dat doel was vaak een handelsreis, soms een plundertocht of de zoektocht naar betere landbouwgronden.

Wij representeren ook zo’n samenkomst van Vikingen met een gemeenschappelijk doel. Dat doel is om door demonstraties van verschillende ambachten en vaardigheden, scholing en voorlichting, de belangstelling voor geschiedenis en cultuur aan te wakkeren en de aandacht te vestigen op waarden die mensen met elkaar verbinden. Respect, samenwerking en eergevoel zijn daarbij sleutelwoorden.

The Ravens

The Ravens FB1

The Ravens is een rondreizende groep Viking reenactors gebaseerd in Nederland.

In 2018 begonnen als een kleine groep vikingen verbonden aan kasteel Doornenburg. Maar zoals echte vikingen betaamd, hebben The Ravens gekozen voor het reizen. Krijgers, boogschutters, ruiters (met hun paarden) trekken samen op met handeldrijvende ambachtslieden en huisvolk. Zo laten ze zo getrouw mogelijk het leven van een reizende groep Vikingen zien.

The Ravens wordt geleid door Paul Magill als Jarl met Paul Kendall als Second.

Eventagenda Button

Zoeken & Vinden